Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radionica o pametnim turističkim rutama nakon čega će se održati Press turneja u Crnoj Gori

Objavljeno: 24.03.2023. 07:42 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore, kao partner projekta NEST PLUS, organizuje jednodnevnu radionicu iz oblasti održivog turizma, koja će okupiti zainteresovane strane i turističke operatere - turističke agencije, hotele, turoperatore, preduzetnike, i donosioce odluka o destinaciji iz cijele zemlje. Radionica će biti održana od 27. do 28. marta, čime će se pokrenuti prelazak sa faze projektovanja na fazu implementacije konačnih ruta zacrtanih nakon programa izgradnje kapaciteta održanog 2021. godine.

Projekat NEST je uspješno razvio dva itinerera u prekograničnim oblastima Crne Gore, Albanije i Italije – oblasti koja obiluje prirodnim, istorijskim i kulturnim dobrima, kao i pejzažima, tradicijom, narodom, gastronomijom i zanatima.

Itinereri su razvijeni na osnovu dva tematska konteksta:

  • Kulturno nasleđe i poljoprivredno-prehrambeni lanac vrednosti,
  • Sport i priroda.

Naš cilj je da podržimo MSP iz oblasti turizma da postanu katalizatori inovacija i održivosti dajući turističkim preduzetnicima i zajednicama koje oni predstavljaju, glas i priliku da aktivno učestvuju u događaju.

Okupićemo se u živopisnom Herceg Novom i prošetati njegovim jedinstvenim šarmom i posebnom atmosferom, daleko od svakodnevice. Nakon radionice uslijediće Press tura – organizovana duž dijela rute Kulturne baštine i gastronomije – uključujući posjetu lokalnom domaćinstvu i degustaciju odličnih vina i lokalnih delicija.

Ovo je odlična prilika da turistička mala i srednja preduzeća iz cijele Crne Gore uzmu učešće u dnevnom radu kako bismo zajednički inovirali u svijetu zelenog turizma!

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?