Sastanak ministra Gjeloshaja s ambasadorkom Italije i predstavnicima Telekom Italija: Fokus na investicijama u ICT sektor Crne Gore

Objavljeno: 15.05.2024. 06:15 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

15.05.

Potpredsjednik Vlade i Ministar ekonomskog razvoja Crne Gore, Nik Gjeloshaj održao je   sastanak sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Nj.E. Andreinom Marselom i predstavnicima kompanije Telekom Italija „Sparkle“ g. Ambrođiom Miketijem, direktorom korporativnog odsjeka i g. Fabijom Panunzi Capuanom iz sektora za razvoj poslovanja i korporativnu diplomatiju.

Ministar Gjeloshaj izrazio je zadovoljstvo susretom te istakao da je Vlada Crne Gore zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor koji predstavlja ključnu razvojnu šansu za Crnu Goru.

15.05.

Predstavnici kompanije Telekom Italija „Sparkle“ istakli su da je njihova kompanija jedan od vodećih provajdera veleprodajnih infrastrukturnih i mrežnih servisa, te da posjeduju 600.000 km optičkih kablova širom svijeta. Naglasili su interes kompanije Sparkle za širenjem optičke mreže na Mediteranu, uključujući polaganje novih podmorskih kablovskih sistema u Jadranskom moru.

U vezi s tim, ministar Gjeloshaj je izrazio podršku realizaciji uspješnih ideja i predloga u Crnoj Gori, naglašavajući spremnost Vlade Crne Gore za saradnju na uspješnoj realizaciji projekata

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?