Šćekić-Grujičić: Zajedničkim radom do unapređenja zdravstvenih sistema

Objavljeno: 15.12.2022. 07:45 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Ministri zdravlja Crne Gore i Srbije na sastanku u Beogradu

Ministarka zdravlja Republike Srbije, Danica Grujičić, primila je danas delegaciju iz Crne Gore na čelu sa ministrom zdravlja, Dragoslavom Šćekićem.

Sastanku su prisustvovali direktori kliničkih centara u Podgorici i Beogradu, dr Ljiljana Radulović i prof. dr Milika Ašanin,  direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, dr Vuk Kadić i  Jovana Simanović iz RFZO Srbije, kao i državni sekretari dvije države, dr Slađana Ćorić i dr Mirsad Đerlek.

Susret delegacije iz Crne Gore sa ministarkom Grujičić bio je prilika da se razmijene iskustva u oblasti zdravstvenih sistema dijve države, koje su bliske ne samo geografski, već i po iskustvima i izazovima sa kojima se svakodnevno susrijeću.

Među temama koje su prepoznate kao zajedničke su, između ostalih, značaj primarne zdravstvene zaštite, reforma palijativne nege, odnos zdravstvenog sistema prema liječenju rijetkih bolesti i inovativnim terapijama, liste čekanja, obrazovanje i specijalizacije neophodne za unapređivanje kvaliteta zdravstvene njege.

Ministar Šćekić je upoznao ministarku sa planiranim reformama zdravstvenog sistema, dok su članovi delegacije, svaki iz svoje oblasti, predstavili izazove, potrebe i šanse zdravstva u Crnoj Gori.

Razmjena iskustava nije prošla bez konkretizovanja saradnje, a ministarka Grujičić je ponudila pomoć i podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije kolegama u Crnoj Gori, izrazivši želju za zajedničkim unapređenjem zdravstvenih sistema dvije države.

Galerija

gallery.media[0].alt
1/1 Foto: PR Služba Ministarstva zdravlja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?