Sjednica Kolegijuma za pregovore o pristupanju Crne Gore EU

17. mart 2023.
11:00h
Vlada Crne Gore

Sjednica Kolegijuma za pregovore, kojom će predsjedavati predsjednik Vlade Dritan Abazović, biće održana u petak, 17. marta 2023. godine.

Sjednica Kolegijuma se održava u skladu sa novom Odlukom o uspostavljanju strukture za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, koja je stupila na snagu oktobra 2022. godine.

Na dnevnom redu sjednice će biti razmatranje statusa pregovaračke strukture i potreba za unapređenjem koordinacije pregovaračkog procesa. Takođe, članovi Kolegijuma će razmijeniti mišljenje u vezi sa predstojećim sastankom Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost, kao i pripremom priloga Izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru 2023.

U radu sjednice će učestvovati članovi Kolegijuma, potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović i koordinatorka radom Ministarstva evropskih poslova Ana Novaković Đurović. Takođe i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, državna sekretarka Ministarstva evropskih poslova Milena Žižić, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku Đorđe Radulović, kao i šefovi radnih grupa za poglavlja 23 i 24, Bojan Božović i Miloš Radonjić.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore će obezbijediti video i foto materijal.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?