Spremnost Francuske za pomoć crnogorskom zdravstvenom sistemu

Objavljeno: 19.03.2021. 09:27

Izuzetno dobra saradnja i kvalitetni međudržavni odnosi Crne Gore i Francuske imaju dugu tradiciju i u narednom periodu će se dodatno unapređivati, uz nesumnjivu podršku u svim oblastima, poručeno je sa sastanka ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijem.


Ministarka Borovinić Bojović upoznala je francuskog ambasadora sa aktivnostima Ministarstva zdravlja u prethodna tri mjeseca, sa posebnim osvrtom na borbu protiv pandemije izazvane virusom COVID-19, kao sa i prioritetima u narednom periodu. Ona je izrazila zdovoljstvo zbog spremosti Francuske da pomogne crnogorskom zdravstvenom sistemu i posebnu zahvalnost uputila dr Hazriji Adi Mustafić, koja je porijeklom sa ovih prostora i veliki je prijatelj Crne Gore. Dr Mustafić, kardiolog i epidemiolog crnogorskog porijekla, koja radi u pariškoj Univerzitetskoj bolnici Ambroise-Paré i, prema riječima ministarke zdravlja, u stalnoj je komunikaciji sa Ministarstvom zdravlja, sa željom da, kroz konkretne aktivnosti i pomoć, doprinese unapređenju zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.


Ambasador Timonije je ponovio da je Francuska spremna da pruži Crnoj Gori pomoć i podršku u svim segmentima zdravstva i izrazio uvjerenje da će kvalitetna i intenzivna saradnja nastaviti u narednom periodu. On je uputio ministarki Borovinić Bojović poziv za zvaničnu posjetu francuskom Ministartsvu zdravlja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?