Šta radi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede?

Proizvodnja hrane, u najširem smislu, jedan je od najhumanijih vidova privredne djelatnosti.

Zahvaljujući geografskoj poziciji, agroekološkim uslovima i prirodnim resursima, imamo mogućnost za veoma raznolike oblike poljoprivredne proizvodnje. Osim ličnih afiniteta, naslijeđenih modela i tradicije, veoma važna, čak i presudna uloga je nadležnih institucija u ulozi kreatora razvojne poljoprivredne politike. Poljoprivredna politika obuhvata kreiranje povoljnog ekonomskog ambijenta za razvoj održive poljoprivredne proizvodnje s ciljem povećanja obima i strukture proizvodnje, unapređenja kvaliteta proizvoda, životnog standarda proizvođača i uslova života u ruralnim područjima.

Dok glavni ciljevi ostaju isti, izmijenjeni kontekst kao i uslovi procesa pristupanja EU, zahtijevaju brzi odgovor kreatora politika i nadležnih institucija.

Stoga je izrada normativa i definisanje modela podrške radi podsticanja razvoja poljoprivredne proizvodnje, kontinuiran proces i permanentna aktivnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koja se odvija uz aktivno učešće poljoprivrednih proizvođača, NVO, stručnih službi i naučne zajednice i uz aktivnu međunarodnu podršku i saradnju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?