Stijović i Barbosa: Brazil vidi Crnu Goru kao partnera na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Objavljeno: 08.06.2021. 13:00 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović sastao se danas sa ambasadorom Federativne Republike Brazil Nj. E. Eduardom Boteljom Barbosom sa kojim je razgovarao o saradnji u oblastima poljoprivrede i prehrambene industrije.

Ministar Stijović je izrazio zadovoljstvo povodom održanog sastanka i ocijenio da će dalja saradnja doprinijeti unapređenju odnosa dvije prijateljske zemlje, pri čemu je ukazao na potencijal za povećanje investicija u poljoprivredno-prehrambenoj industriji, uz isticanje da će Vlada Crne Gore kreirati povoljan okvir da ih podrži.

Na sastanku je bilo riječi i o bogatstvu očuvanog biodiverziteta koji je značajan činilac za unapređenje ruralnog turizma u Crnoj Gori.

Ambasador Barbosa je naglasio da Brazil Crnu Goru vidi kao partnera izainteresovani su za unapređenje saradnje na polju trgovine poljoprivrednih proizvoda. On je istakao da je poljoprivreda najznačajinija komponenta u spoljnotrgovinskoj razmjeni Brazila i Crne Gore.

Takođe, iskazana je otvorenost za saradnju po pitanju transfera znanja u poljoprivredi, gdje Brazil predstavlja jednu od razvijenijih zemalja u svijetu po stepenu primjene novih tehnologija.

Sagovornici su se usaglasili da je unapređenje trgovinske razmjene poljoprivrednih poizvoda zajednički interes kojim možemo postići jačanje ekonomske saradnje u narednom periodu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?