Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret Joković - Popa: Puna posvećenost daljem napretku u pregovarčkom procesu i ulasku Crne Gore u EU

Objavljeno: 12.05.2022. 09:04 Autor: Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković primio je u posjetu šeficu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. Oanu Kristinu Popu.

Ambasadorka Popa čestitala je ministru Jokoviću stupanje na dužnost, te izrazila uvjerenje da će se tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti saradnju sa institucijama EU na polju poljoprivrede, ruralnog razvoja, šumarstva i bezbjednosti hrane.

Ministar Joković se zahvalio partnerima iz Evropske komisije na dosadašnjoj pomoći i podršci Crnoj Gori, naglašavajući posvećenost daljem napretku u pregovarčkom procesu u poglavljima 11, 12 i 13 sa krajnjim ciljem što skorijeg ispunjavanja svih mjerila i ulasku Crne Gore u EU.

Ministar je naglasio da će se uložiti dodatni napori u cilju ispunjavanja obaveza sa evropske agende, posebno u dijelu zatvaranja poglavlja koja se tiču oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Tokom sastanka su razmijenjena mišljenja o aktivnostima u pogledu pripreme Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnih područja sa Akcionim planom za usaglašavanje sa pravnom tekovinom EU kao i velikog broja zakona i podazkonskih akata čijim će se donošenjem u narednom periodu ostvariti visok stepen usaglašenosti sa pravnom tekovinom EU.

Poseban naglasak stavljen je na jačanje institucionalne i političke podrške daljoj implementaciji pretpristupnih sredstava iz IPARD programa, u cilju što snažnijeg efekta na poljoprivredu i ruralni razvoj u Crnoj Gori.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora mora pokazati posvećenost stvarnim reformama u ključnim oblastima da bi zauzela poziciju nespornog lidera u procesu evropskih integracija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?