Tomas Vajs na AFET-u: Abazovića vidimo kao garanta evropskog puta Crne Gore

Objavljeno: 17.03.2021. 12:01 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović imao je izlaganje na Odboru za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET) u kontekstu razmatranja Nacrta rezolucije Evropskog parlamenta za Crnu Goru za 2019. i 2020. godinu i sveobuhvatne debate o stanju u Crnoj Gori i dosegu pregovora sa Evropskom unijom.

Član Evropskog parlamenta i kopredsjedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs čestitao je potpredsjedniku Vlade stupanje na dužnost i kazao da Abazovića vidi kao garanta evropskog puta Crne Gore.

Vajs je kazao da je bilo mnogo kontraverzi i različitih izjava da će Crna Gora nakon smjene vlasti krenuti nekim drugim stazama.

Tomas Vajs se kroz postavljena pitanja interesivao i kako funkcioniše kohabitacija, kao i šta je sve urađeno u slučajevima napada na novinare, kao što su ubistvo što su ubistvo glavnog i odgovornog urednika lista ,,Dan" Duška Jovanovića i pokušaja ubistva istraživačke novinarke ,,Vijesti" Olivere Lakić.

Kopredsjedavajući Zelenih Evrope Tomas Vajs kazao je da je Solana pitanje od velike važnosti za biodiverzitet cijelog regiona i upitao Abazovića koji je plan Vlade Crne Gore u vezi sa tim.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?