Uslovi za ulazak u Crnu Goru važe od 24. avgusta

Objavljeno: 20.08.2021. 11:04 Autor: PR Služba Ministarstva zdravlja

Uslovi za ulazak u Crnu Goru važe od 24. avgusta

Odluka Vlade Crne Gore o uslovima ulaska u Crnu Goru i za naše državljane i strance stupa na snagu od 24. avgusta. To znači da se planirani dolasci do tog termina realizuju kao i do sada, bez uslovljavanja u smislu dokaza o vakcinaciji ili negativnim testovima.

Podsjećamo, od 24. avgusta, u Crnu Goru je moguće ući uz posjedovanje jednog od četiri sljedeća dokaza:

Ulazak u Crnu Goru omogućava se crnogorskim državljanima i strancima samo ukoliko posjeduju jedan od četiri sljedeća dokaza:
a) Da je potpuno vakcinisan/a ILI vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19;
b) Da posjeduje negativan PCR test na SARSCov-2 ne stariji od 72 sata;
c) Da posjeduje dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);
d) Da posjeduje negativan brzi antigenski test na SARSCov-2 koji nije stariji od 48 sati.

Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mjestom boravka u Crnoj Gori, ne posjeduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test.

S druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?