Vlada donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti

Objavljeno: 12.08.2022. 20:20 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore je na večerašnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost. 

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13. (od 00:00h) 14. i 15. avgust (do 24:00h) 2022. godine. 

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova. 

U skladu sa Odlukom, na dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima neće se emitovati muzika.

Elektronski i drugi mediji dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi obilježavanju dana žalosti.

„Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore“, navodi se u Obrazloženju Odluke.


Dokumenta

Odluka o proglašenju dana žalosti
Odluka o proglašenju dana žalosti
Vlada Crne Gore proglašava 13, 14. i 15. avgust 2022. godine za dane žalosti povodom stradanja građana i građanki Prijestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote.
Verzija 1.0 Objavljeno: 13.08.2022. 01:19
Preuzmi pdf 288 KB
Obrazloženje
Obrazloženje
Povodom nezabilježenog tragičnog događaja, koji je za posljedicu imao gubitak života crnogorskih građana i građanki, Vlada je donijela Odluku o proglašenju trodnevne žalosti na teritoriji cijele države Crne Gore
Verzija 1.0 Objavljeno: 13.08.2022. 01:20
Preuzmi pdf 122 KB
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?