Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

KOMITET SAVJETA EVROPE ZA EFIKASNOST PRAVOSUĐA (CEPEJ)

Objavljeno: 13.02.2017. 06:00 Autor: Dušan Polović

Crna Gora je 2007. godine postala država članica Savjeta Evrope, najveće međunarodne organizacije u Evropi. Cilj Savjeta Evrope je promovisanje zaštite ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, razvijenjem zajedničkih demokratskih načela zasnovanih na Evropskoj konvenciji o ljudskim pravima i drugim relevantnim međunarodnim instrumentima.

Među brojnim tijelima Savjeta Evrope koja imaju za cilj zaštitu ljudskih prava, promovisanje demokratije i vladavine prava, unapređivanje svijesti o kulturnom identitetu i raznolikosti Evrope i podsticanje njihovog razvoja, pronalaženje zajedničkih rešenja za izazove s kojima se suočava evropsko društvo i konsolidovanje demokratske stabilnosti u Evropi podrškom političkim, zakonodavnim i ustavnim reformama u zemljama članicama – značajno mjesto sa aspekta pravosuđa pripada Komitetu za efikasnost pravosuđa (CEPEJ).

CEPEJ detaljnije:

http://www.coe.int/T/dghl/cooperation/cepej/default_en.asp

Izvještaj - Evropski pravosudni sistemi - ekifasnost i kvalitet pravosuđa (izdanje 2014, podaci 2012)

KONTAKT

Član CEPEJ-a

Marijana Laković Drašković 
generalna direktorica Direktorata za pravosuđe
Vuka Karadžića br. 3
81000 Podgorica
Tel/fax: +382 20 407 520
e-mail: marijana.lakovic@mpa.gov.me

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?