Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Norveške Nilsom Ragnarom Kamsvagom

Objavljeno: 23.01.2012. 22:22 Autor: Dušan Polović
Vlada Kraljevine Norveške će i u 2012. pružati značajnu finansijsku podršku projektima u oblasti vladavine prava, energetike i ekonomije, saopštio je ambasador te zemlje Nils Ragnar Kamsvag na današnjem sastanku sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem održanim u Kabinetu potpredsjednika.

Kamsvag je pohvalio rezultate dosadašnje projektne saradnje sa Crnom Gorom u oblasti pravosuđa i vladavine prava. On je najavio da će buduća donatorska podrška Vlade Kraljevine Norveške biće usmjerena kako na postojeće projekte, u prvom redu projekte jačanja sistema besplatne pravne pomoći i jačanja instituta medijacije, tako i na nove projekte u ovoj oblasti.

Zahvalivši Vladi Kraljevine Holandije na dosadašnjoj ali i na budućoj podršci i saradnji, potpredsjednik Marković je sagovornika upoznao sa planom otvaranja još 12 novih kancelarija za pružanje besplatne pravne pomoći u 2012. godini. Kad je riječ o insitutu posredovanja, Marković je najavio implementaciju instituta posredovanja ne samo u građanskim stvarima, gdje već postoje značajni rezultati primjene ovog instituta, već i u krivično-pravnim stvarima.

Na sastanku je bilo riječi i o evrointegracionoj agendi Crne Gore, te o aktivnostima Crne Gore na planu ostvarivanja i implementiranja evropskih standarda. Sagovornici su se saglasili da su koncepti projekata u oblasti vladavine prava koje Crna Gora sprovodi uz pomoć Vlade Kraljevine Norveške, takvi da direktno doprinose jačanju institucionalnih kapaciteta u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?