Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Crne Gore Duško Marković razgovarao sa ambasadorkom Republike Poljske Gražinom Sikorskom

Objavljeno: 27.02.2012. 22:15 Autor: Dušan Polović
„Ministarstva pravde Crne Gore i Republike Poljske potpisaće uskoro Memorandum o saradnji u cilju razmjene iskustava i praksi u oblasti vladavine prava i reforme pravosuđa“, najavljeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića i ambasadorke Republike Poljske Gražine Sikorske, održanom danas u kabinetu potpredsjednika.

Sagovornici su se saglasili da će i saradnja u oblasti pravosuđa značajno doprinijeti jačanju bilateralnih odnosa Crne Gore i Republike Poljske, kao i saradnji u oblastima kulture, nauke, turizma i prije svega ekonomije.

Marković je Sikorsku upoznao sa prioritetima i izazovima na kojima Crna Gora radi u periodu do otpočinjanja pregovora za članstvo u EU, kao i sa novim konceptom pristupanja EU koji se ogleda u otvaranju poglavlja 23 i 24 u prvoj fazi pregovora. Potpredsjednik je upoznao ambasadorku sa rezultatima koje je Crna Gora postigla na putu ka članstvu u EU i NATO.

Sikorska je potpredsjedniku Markoviću čestitala na dosadašnjim značajnim rezultatima na planu jačanja vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala kao ključnog uslova da Crna Gora ostane atraktivna za strane investitore. Ona je istakla da će Poljska kao i do sada nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom putu ka EU i NATO.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?