Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje o predstojećim nepovoljnim vremenskim prilikama

Objavljeno: 07.12.2012. 00:21 Autor: Ministartsvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je svim nadležnim instutucijama, gradonačelnicima i predsjednicima opština i opštinskim službama zaštite i spašavanja, upozorenje o predstojećim nepovoljnim vremenskim prilikama koje će, u periodu od 8.-9. decembra zahvatiti područje Crne Gore.

Operativni štab održaće sjutra, u Sektoru za vanredne situacije, sjednicu, sa početkom u 11.00 sati, na kojoj će biti razmatrano upozorenje Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju i usvojen plan daljih aktivnosti.

Prema prognozama, ciklon koji će u subotu usloviti obilne padavine, kišu jakog intenziteta u centralnim predjelima i na primorju, a susnježicu i snijeg na sjeveru države, uz jak sjeverni vjetar, može izazvati opterećenja i smetnje u sektoru saobraćaja, proizvodnji i prenosu električne energije, telekomunikacijama te sektoru pomorskih aktivnosti duž obale.

Iako se u nedjelju očekuje slabljenje padavina, izuzetno niske temperature, sa poledicom i jakim sjevernim vjetrom, mogu izazvati sniježne mećave u planinskim predjelima i nanose snijega na saobraćajnicama koje se pružaju u tim oblastima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će, nakon sjednice Operativnog štaba, obavijestiti javnost o zaključcima koji će biti usvojeni.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?