Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење о предстојећим неповољним временским приликама

Објављено: 07.12.2012. 00:21 Аутор: Министартсво унутрашњих послова

Министарство унутрашњих послова упутило је свим надлежним инстутуцијама, градоначелницима и предсједницима општина и општинским службама заштите и спашавања, упозорење о предстојећим неповољним временским приликама које ће, у периоду од 8.-9. децембра захватити подручје Црне Горе.

Оперативни штаб одржаће сјутра, у Сектору за ванредне ситуације, сједницу, са почетком у 11.00 сати, на којој ће бити разматрано упозорење Завода за хидрометеорологију и сеизмологију и усвојен план даљих активности.

Према прогнозама, циклон који ће у суботу условити обилне падавине, кишу јаког интензитета у централним предјелима и на приморју, а сусњежицу и снијег на сјеверу државе, уз јак сјеверни вјетар, може изазвати оптерећења и сметње у сектору саобраћаја, производњи и преносу електричне енергије, телекомуникацијама те сектору поморских активности дуж обале.

Иако се у недјељу очекује слабљење падавина, изузетно ниске температуре, са поледицом и јаким сјеверним вјетром, могу изазвати снијежне мећаве у планинским предјелима и наносе снијега на саобраћајницама које се пружају у тим областима.

Министарство унутрашњих послова ће, након сједнице Оперативног штаба, обавијестити јавност о закључцима који ће бити усвојени.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?