Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak Pododbora Crne Gore i Evropske unije za unutrašnje tržište i konkurenciju

Objavljeno: 05.03.2013. 23:16 Autor: biro
U Podgorici je danas održan četvrti sastanak Pododbora Crne Gore i Evropske unije za unutrašnje tržište i konkurenciju. 

Pododbor je, sa crnogorske strane otvorio pomoćnik ministra ekonomije Zoran Perišić, a u ime Evropske unije šef političkog sektora u Delegaciji EU u Podgorici Alberto Kamarata.
Na sastanku je razmatran napredak u oblasti bankarstva, osiguranja i drugih finansijskih usluga, prava osnivanja i slobode pružanja usluga, prava intelektualne, industrijske i komercijalne svojine, javnih nabavki i privrednog prava. Razmatrani su i najnoviji rezultati u oblasti zaštite potrošača i zdravstvene zaštite, kao i konkurencije, anti-monopolske politike i državne pomoći.
Predstavnici crnogorskih institucija predstavili su realizovane aktivnosti u pomenutim oblastima u periodu od prethodno održanog sastanka u februaru 2012. godine, do danas.
Crnogorska strana je za ovaj sastanak uputila Evropskoj komisiji pisane priloge o temama iz dnevnog reda, što je uobičajena praksa koja omogućava efikasan i konstruktivan dijalog dvije strane.
U svim oblastima akcent je bio na usklađivanju nacionalnog zakonodavstva i institucionalnog okvira sa standardima EU.

Predstavnici EK su ocijenili da je Crna Gora ostvarila mjerljiv napredak u usklađivanju zakonodavstva s propisima Evropske unije. Posebno je pohvaljen napredak u oblasti poštanskih usluga.

Crna Gora je ohrabrena da nastavi sa započetim reformama i da prati dalje izmjene zakonodavstva Unije u ovoj oblasti.


MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
I EVROPSKIH INTEGRACIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?