Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанак Пододбора Црне Горе и Европске уније за унутрашње тржиште и конкуренцију

Објављено: 05.03.2013. 23:16 Аутор: биро
У Подгорици је данас одржан четврти састанак Пододбора Црне Горе и Европске уније за унутрашње тржиште и конкуренцију. 

Пододбор је, са црногорске стране отворио помоћник министра економије Зоран Перишић, а у име Европске уније шеф политичког сектора у Делегацији ЕУ у Подгорици Алберто Камарата.
На састанку је разматран напредак у области банкарства, осигурања и других финансијских услуга, права оснивања и слободе пружања услуга, права интелектуалне, индустријске и комерцијалне својине, јавних набавки и привредног права. Разматрани су и најновији резултати у области заштите потрошача и здравствене заштите, као и конкуренције, анти-монополске политике и државне помоћи.
Представници црногорских институција представили су реализоване активности у поменутим областима у периоду од претходно одржаног састанка у фебруару 2012. године, до данас.
Црногорска страна је за овај састанак упутила Европској комисији писане прилоге о темама из дневног реда, што је уобичајена пракса која омогућава ефикасан и конструктиван дијалог двије стране.
У свим областима акцент је био на усклађивању националног законодавства и институционалног оквира са стандардима ЕУ.

Представници ЕК су оцијенили да је Црна Гора остварила мјерљив напредак у усклађивању законодавства с прописима Европске уније. Посебно је похваљен напредак у области поштанских услуга.

Црна Гора је охрабрена да настави са започетим реформама и да прати даље измјене законодавства Уније у овој области.


МИНИСТАРСТВО ВАЊСКИХ ПОСЛОВА
И ЕВРОПСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?