Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Ivan Brajović primio predstavnike indijskog konzorcijuma ITNL

Objavljeno: 18.03.2013. 20:31 Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović razgovarao je danas sa predstavnicima indijskog konzorcijuma IL&FS Transportation Networks Limited (ITNL).

Indijski konzorcijum ITNL osnovan je 2000. godine, a osnivački udio imaju Centralna Indijska banka i Ministarstvo za podršku i razvoj čeličnoj i željeznoj industriji. Od formiranja su uspješno realizovali brojne infrastrukturne projekte širom svijeta: metroe, aerodrome; izgradili su preko 36 hiljada kilometara puteva, bave se izgradnjom i otvorenih željezničkih pruga, autoputeva itd. Konzorcijum nudi praktično sve vrste usluga, od projektovanja, izgradnje, finansiranja, održavanja, pa do upravljanja gotovim projektima. Indijski konzorcijum ima predstavništva u svim većim finansijskim centrima u svijetu.

Ministar Brajović je indijskim partnerima pojasnio značaj izgradnje autoputa Bar-Boljare i težinu tog projekta s aspekta ekonomije kakva je crnogorska. Ministar saobraćaja je ponovio da se do sada razgovaralo sa velikim brojem eminentnih i renomiranih kompanija, kojima je predočeno da su prioriteti prilikom odabira partnera održivost finansijske ponude u okviru budžeta Crne Gore, brzina početka i realizacije projekta i naravno reference partnera, kojima pokazuju da su kvalitetno realizovali slične projekte. 

Indijski partneri ponudili su Memorandum o razumijevanju koji tek treba da se razmotri, kako bi se analizirala mogućnost buduće saradnje. Osim autoputa, saradnja sa indijskim partnerima, kako je zaključeno na sastanku, moguća je i u projektima izgradnje Brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja i Jadransko-jonskog autoputa. 

Na sastanku je dogovoreno da će partneru iz Indije biti proslijeđeno idejnog rješenja autoputa Bar-Boljare, te da će im biti omogućen obilazak rute, kako bi imali uvid u stanje na terenu i geografski položaj same trase.


PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?