Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Иван Брајовић примио представнике индијског конзорцијума ИТНЛ

Објављено: 18.03.2013. 20:31 Аутор: Министарство саобраћаја и поморства
Министар саобраћаја и поморства Иван Брајовић разговарао је данас са представницима индијског конзорцијума ИЛ&ФС Транспортатион Нетwоркс Лимитед (ИТНЛ).

Индијски конзорцијум ИТНЛ основан је 2000. године, а оснивачки удио имају Централна Индијска банка и Министарство за подршку и развој челичној и жељезној индустрији. Од формирања су успјешно реализовали бројне инфраструктурне пројекте широм свијета: метрое, аеродроме; изградили су преко 36 хиљада километара путева, баве се изградњом и отворених жељезничких пруга, аутопутева итд. Конзорцијум нуди практично све врсте услуга, од пројектовања, изградње, финансирања, одржавања, па до управљања готовим пројектима. Индијски конзорцијум има представништва у свим већим финансијским центрима у свијету.

Министар Брајовић је индијским партнерима појаснио значај изградње аутопута Бар-Бољаре и тежину тог пројекта с аспекта економије каква је црногорска. Министар саобраћаја је поновио да се до сада разговарало са великим бројем еминентних и реномираних компанија, којима је предочено да су приоритети приликом одабира партнера одрживост финансијске понуде у оквиру буџета Црне Горе, брзина почетка и реализације пројекта и наравно референце партнера, којима показују да су квалитетно реализовали сличне пројекте. 

Индијски партнери понудили су Меморандум о разумијевању који тек треба да се размотри, како би се анализирала могућност будуће сарадње. Осим аутопута, сарадња са индијским партнерима, како је закључено на састанку, могућа је и у пројектима изградње Брзе саобраћајнице дуж црногорског приморја и Јадранско-јонског аутопута. 

На састанку је договорено да ће партнеру из Индије бити прослијеђено идејног рјешења аутопута Бар-Бољаре, те да ће им бити омогућен обилазак руте, како би имали увид у стање на терену и географски положај саме трасе.


ПР Служба Министарства саобраћаја и поморства 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?