Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Razgovori Lazović - Ljajić: U aprilu sastanak u Beogradu o snižavanju cijena rominga

BiroPotpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović razgovarao je danas sa potpredsjednikom Vlade Republike Srbije i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Potpredsjednici Lazović i Ljajić su se saglasili da Sporazum o snižavanju cijena usluga rominga predstavlja još jedan dokaz dobre saradnje na polju informaciono komunikacionih tehnologija zemalja Regiona, osvrnuvši se pri tome na najavljenu dinamiku sprovođenja Sporazuma koji je potpisan u okviru Infofesta prošle godine. Oko toih pitanja, najavljen je susret potpisnika sporazuma, koji će biti održan u aprilu mjesecu u Beogradu, sa ciljem usaglašavanja aktivnosti na implementaciji Sporazuma.

Sagovornici su razmijenili informacije i o procesu digitalizacije radiodifuznih sistema koji se istovremeno sprovodi u obje zemlje, a čiji početak je najavljen za 17. jun ove godine, koji istovremeno predstavlja i krajnji rok za gašenje analognog signala. Saglasili su se da, po okončanju procesa digitalizacije, operatori dobijaju šansu za unapređenje svojih servisa u okviru spektra digitalne dividende, a države dodatni budžetski priliv.

Takođe je bilo riječi i o mogućoj saradnji i osmišljavanju zajedničkih događaja na predstojećoj univerzalnoj izložbi EXPO u Milanu, na kojoj će biti zastupljene i Crna Gora i Srbija u okviru Biomediteranskog klastera.

Kabinet potpredsjednika Vlade / Biro za odnose s javnošću

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?