Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговори Лазовић - Љајић: У априлу састанак у Београду о снижавању цијена роминга

BiroПотпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације, проф. др Вујица Лазовић разговарао је данас са потпредсједником Владе Републике Србије и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем, који се налази у званичној посјети Црној Гори.

Потпредсједници Лазовић и Љајић су се сагласили да Споразум о снижавању цијена услуга роминга представља још један доказ добре сарадње на пољу информационо комуникационих технологија земаља Региона, осврнувши се при томе на најављену динамику спровођења Споразума који је потписан у оквиру Инфофеста прошле године. Око тоих питања, најављен је сусрет потписника споразума, који ће бити одржан у априлу мјесецу у Београду, са циљем усаглашавања активности на имплементацији Споразума.

Саговорници су размијенили информације и о процесу дигитализације радиодифузних система који се истовремено спроводи у обје земље, а чији почетак је најављен за 17. јун ове године, који истовремено представља и крајњи рок за гашење аналогног сигнала. Сагласили су се да, по окончању процеса дигитализације, оператори добијају шансу за унапређење својих сервиса у оквиру спектра дигиталне дивиденде, а државе додатни буџетски прилив.

Такође је било ријечи и о могућој сарадњи и осмишљавању заједничких догађаја на предстојећој универзалној изложби ЕXПО у Милану, на којој ће бити заступљене и Црна Гора и Србија у оквиру Биомедитеранског кластера.

Кабинет потпредсједника Владе / Биро за односе с јавношћу

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?