Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Seminar na temu “Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa Crne Gore sa pravnim poretkom Evropske unije“

Objavljeno: 10.03.2015. 11:37 Autor: SZZ

Sekretarijat za zakonodavstvo je 5. marta 2015. godine, u Upravi za kadrove održao seminar na temu „Pravno-tehnička pravila za izradu propisa sa Smjernicama za usklađivanje propisa sa pravnim poretkom Evropske unije“.

Predavači na seminaru bili su Irena Tišma i Zdravko Vuksanović, savjetnici u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Po prvi put, seminaru su u najvećem broju prisustvovali službenici koji rade na izradi propisa, i to: predstavnici Ministarstva pravde, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva zdravlja, Ministarstva rada i socijalnog staranja i drugih organa uprave, ukupno 36 učesnika.

S obzirom na ciljnu grupu, seminar je dobio karakter obuke po specifičnom programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja državnih službenika, odnosno namještenika.

Zbog prirode i značaja obuke, seminar je pratila i odgovarala na pitanja učesnika i Slavica Bajić, pomoćnica sekretara u Sekretarijatu za zakonodavstvo.

Takođe, seminaru su prisustvovali i mlađi službenici Sekretarijata za zakonodavstvo, koji su dali svoj doprinos tokom praktičnog dijela seminara, kroz rad na konkretnim primjerima sa učesnicima seminara.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?