Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana sjednica Biroa za operativnu koordinaciju

Objavljeno: 18.11.2015. 20:36 Autor: Biro za operativnu koordinaciju
Danas je održana sedma po redu sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković.

Biro je na sjednici razmatrao izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015-2018. i Akcionog plana 2015-2016., kao i izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Zaključeno je da je formiranjem operativnih timova u oba segmenta značajno ojačana međuresorska saradnja ključnih organa, što potvrđuju veoma dobri rezultati na planu sprovođenja zakona u prethodnom periodu.

Na sjednici je takođe napravljen osvrt na aktuelne bezbjednosne prilike u zemlji u kontekstu trenutne bezbjednosne situacije u Evropi, uzimajući u obzir brutalne terorističke napade u Francuskoj i dalje implikacije u vidu terorističkih prijetnji i izazova po bezbjednost i sigurnost u Evropi.

Biro je konstatovao da je potrebno dalje sprovoditi i jačati međuresorsku saradnju organa obavještajno bezbjednosnog sektora i organa za sprovođenje zakona, kao i partnersku saradnju i razmjenu informacija na regionalnom i međunarodnom nivou, što je ključno sa aspekta osiguranja bezbjednosti građana i suočavanja sa svim potencijalnim prijetnjama i izazovima, a time i doprinosa regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti.

Biro za operativnu koordinaciju
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?