Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана сједница Бироа за оперативну координацију

Објављено: 18.11.2015. 20:36 Аутор: Биро за оперативну координацију
Данас је одржана седма по реду сједница Бироа за оперативну координацију и усклађивање активности органа који чине обавјештајно безбједносни сектор, којом је предсједавао потпредсједник Владе и координатор Бироа Душко Марковић.

Биро је на сједници разматрао извјештај Националног међуресорског оперативног тима за праћење спровођења Стратегије за превенцију и сузбијање тероризма, прања новца и финансирања тероризма 2015-2018. и Акционог плана 2015-2016., као и извјештај Националног међуресорског оперативног тима за борбу против тешког и организованог криминала.

Закључено је да је формирањем оперативних тимова у оба сегмента значајно ојачана међуресорска сарадња кључних органа, што потврђују веома добри резултати на плану спровођења закона у претходном периоду.

На сједници је такође направљен осврт на актуелне безбједносне прилике у земљи у контексту тренутне безбједносне ситуације у Европи, узимајући у обзир бруталне терористичке нападе у Француској и даље импликације у виду терористичких пријетњи и изазова по безбједност и сигурност у Европи.

Биро је констатовао да је потребно даље спроводити и јачати међуресорску сарадњу органа обавјештајно безбједносног сектора и органа за спровођење закона, као и партнерску сарадњу и размјену информација на регионалном и међународном нивоу, што је кључно са аспекта осигурања безбједности грађана и суочавања са свим потенцијалним пријетњама и изазовима, а тиме и доприноса регионалној и међународној безбједности.

Биро за оперативну координацију
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?