Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

„Jačanje principa rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou" početale radionice za multidisciplinarne timove

Objavljeno: 01.12.2015. 21:05 Autor: PR službe

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je u sardanji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori započelo realizaciju pet dvodnevnih radionica za multidisciplinarne timove, od kojih je prva počela juče, u Pljevljima. 

Pet radionica biće realizovanoo u pet crnogorskih opština u okviru Kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici“ , a koje su dio projekta „Jačanje principa rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.“ 

Radionici su prisustvovali svi članovi i članice multidisciplinarnog tima koji se dalje upoznavali sa zakonskim i institucionalnim mehanizmima unapređenja politike rodne ravnopravnosti. 
Ministratsvo i Misija OSCE u Crnoj Gori uspješno sarađuju na jačanju kapaciteta i multisektorskom pristupu u prevenciji i zaštiti od nasilja nad ženama i nasilja u porodici ističući značaj pravovremenog djelovanja u slučaju počinjenog nasilja i značaj opšte informisanosti kada je riječ o ovom negativnom društvenom fenomenu.

Vrlo je bitno da žrtva nasilja ima u vidu kome se treba obratiti, a jednako je bitno i povjerenje koje ima u institucije nadležne za postupanje u slučajevima diskrimimnacije, konkretno ovog Vida ugrožavanja ljudskih prava.

Ovo je jedna od aktivnosti koju Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Misija OSCE u Crnoj Gori sprovode sa lokalnim samoupravama. Aktivnost je dio realizacije mjera iz Lokalnih akcionih planova, koja je prepoznata od strane samih lokalnih samouprava kao jedna od prioritetnijih mjera. Ove obuke sprovode se u cilju jačanja kapaciteta multidisciplinarnih timova i unapređenja multisektorske saradnje kada je riječ o zaštiti i unapređenju principa rodne ravnopravnosti.

Radionica će se održati u Pljevljima, Herceg Novom, Cetinju, Berama i u Podgorici.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?