Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Okrugli sto na temu : radna mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu

Objavljeno: 16.03.2016. 19:10 Autor: Dražen Radonjić

Dražen Radonjić

U ponedeljak,14.marta i utorak 15.marta 2016. godine, Holandski Helsinški komitet i Centar za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije, zajedno sa Ministarstvom pravde Crne Gore organizovao je okrugli sto na temu-radna mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu, na kojem je učestvovalo više od 20 predstavnika pravnih lica i organizacija iz cijele Crne Gore kod kojih osuđena lica izvršavaju kaznu rada u javnom interesu.

Dvodnevni okrugli sto, otvorila je gđa Slavica Rabrenović, Generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore.

Glavna tema razgovora je bila saradnja između Direkcije za uslovnu slobodu i pravnih lica-organizacija kod kojih osuđena lica izvršavaju kaznu rada u javnom interesu sa ciljem da se pravnim licima predstave mogućnosti i implikacije vezano za pružanje radnih mjesta za izvršavanje kazne rada u javnom interesu, kao i razmjena iskustava holandskih i crnogorskih eksperata iz oblasti probacije.Izlaganje na ovu temu, pored holandskih eksperata, imala je službenica Direkcije za uslovnu slobodu Ivana Ilić.

Ovaj događaj je organizovan u okviru projekta pod nazivom "Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori" koji se realizuje u partnerstvu između Holandije i Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?