Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Implemantacija projekta "Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi"

Objavljeno: 05.04.2016. 20:23 Autor: PR služba

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović  obratiće se prisutnima sjutra, 06. aprila  na  četvrtoj sjednici Upravnog odbora za praćenje implementacije projekta „Unapređenje ljudskih prava i zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi“ .

U uvodnom dijelu govoriće i gospodin Adrian Nicolae, zamjenik šefa za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori i Sara Kiting, šefica Jedinice za saradnju i jačanje kapaciteta, DG II, u Savjetu Evrope.

Ovo je zajednički projekat Savjeta Evrope i Evropske unije koji ima za cilj poboljšanje pristupa pravima manjina na raznim nivoima vlasti, u skladu sa standardima Savjeta Evrope u ovoj oblasti, a prije svega u skladu sa Okvirnom konvencijom za zaštitu nacionalnih manjina i Evropskom poveljom o regionalnim i manjinskim jezicima.                                                                                                  

U ovom projektu pored predstavnika/ica Savjeta Evrope i uključeno je 36 opština i gradova iz sedam zemalja Regiona (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, BJR Makedonija, Albanija i Kosovo).

Projekat obuhvata sistem grantova koji se daju kao podrška izabranim opštinama i gradovima da razrade projektne ideje radi otklanjanja prepreka koje stoje na putu ostvarivanja prava manjina  u svojim lokalnim zajednicama.

Sastanak se organizuje u konferencijskoj sali hotela ”Podgorica”, a početak je planiran za 10 h.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?