Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana VII sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Objavljeno: 13.04.2016. 06:00 Autor: Vlada Crne Gore

Vijeće za nacionalnu bezbjednost, kojim predsjedava predsjednik Vlade Milo Đukanović, održalo je svoju VII sjednicu.



Na sjednici je razmatran i usvojen prijedlog Nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2016-2017. godine i prijedlog Nacionalnog obavještajnog modela utvrđivanja prioriteta, upravljanja i dodjele zadataka u oblasti suprostavljanja teškom i organizovanom kriminalu.



Vijeće je takođe analiziralo aktuelne bezbjednosne prilike u kontekstu najnovijih terorističkih događanja u regionu, i mogućnost nastavka terorističkih prijetnji po nacionalnu bezbjednost.



Vijeće je zaključilo da je terorizam ozbiljna prijetnja međunarodnom miru i bezbjednosti, ocijenivši da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, uz zahtjev i preporuku svim nadležnim organima za preduzimanjem efikasnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja nacionalne bezbjednosti.



Vijeće je ukazalo na neophodnost međuinstitucionalne, regionalne i međunarodne saradnje, posebno sa aspekta ugožavanja bezbjednosti od mogućih terorističkih prijetnji.



Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz nadležnosti Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Vezani članci:

Nadzor 30.01.2023.
Djelokrug rada 30.01.2023.
Istorijat 30.01.2023.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?