Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održani radni sastanci sa sudijama i predstavnicima opština na temu ,,Kazna rada u javnom interesu“

Objavljeno: 07.06.2016. 21:13 Autor: Đina Popović
Đina Popović

Ministarstvo pravde Crne Gore je u saradnji sa Centrom za međunarodnu pravnu saradnju iz Holandije (CILC) i Holandskim Helsinškim komitetom, organizovalo od 24. do 27. maja u Podgorici, radne sastanke na temu ,,Kazna rada u javnom interesu“ na kojima su učestvovale sudije, predstavnici opština sa teritorije Crne Gore, načelnik i službenici Direkcije za uslovnu slobodu, kao i delegacija iz Holandije.

Sastanke je otvorila g-đa Slavica Rabrenović, generalna direktorka Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Crne Gore.

Učesnici su sa ekspertima iz oblasti probacije razmijenili iskustva i istakli značaj razvijanja saradnje Direkcije za uslovnu slobodu sa sudijama, kao i sa lokalnim samoupravama u cilju izvršenja kazne rada u javnom interesu, radi promovisanja iste kod javnog mnjenja, tako da šira javnost može da tu kaznu razumije i uvidi da ona predstavlja adekvatan odgovor na kriminalno ponašanje.

Sastanci su organizovani u okviru projekta pod nazivom ,,Podrška radu Direkcije za uslovnu slobodu i sistemu alternativnih sankcija u Crnoj Gori“, koji se finansira od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Holandije kroz Matra CoPROL program – Saradnja u cilju jačanja vladavine prava (CoPROL). 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?