Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nastavljen ciklus edukacije o primjeni anti-diskriminacionog zakonodavstva i pružanju zaštite od diskriminacije

Objavljeno: 17.11.2016. 19:51 Autor: pr služba

U Kolašinu je danas započela peta seminar/radionica  Šestog ciklusa edukacija o primjeni anti-diskriminacionog zakonodavstva i pružanju zaštite od diskriminacije koju sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori. Tema kojom se bavi ova seminar/radionica odnosi se na zabranu diskriminacije po osnovu rasne i nacionalne pripadnosti.

Na seminaru će biti razgovarano o mehanizmima borbe protiv sklapanja nedozvoljenog braka kao oblika izvršenja krivičnog djela trgovine ljudima, o suzbijanju dječjih ugovorenih brakova, prosjačenju, primjerima predrasuda o Romima u medijima, te pravnom kontekstu diskriminacije prilikom prijava Centrima za socijalni rad i policiji.

 

Na seminaru će učestvovati mr Sokolj Beganaj iz Odjeljenja za unapređenje položaja Roma i Egipćana, mr Sonja Perišić Bigović i mr Marijana Radunović iz Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, te Fana Delija i Slavko Milić iz Centra za romske inicijative.

 

Na radionici drugog dana razmatraće se sociološki i pravni pojam diskriminacije, Crnogorsko anti-discriminaciono zakonodavstvo, različiti metodi utvrđivanja diskriminacije, te posebne vulnerabiolne grupe sa naglaskom na položaj Roma u Crnoj Gori i šire koji će predstaviti mr Siniša Bjeković, zamjenik Zaštitnika ljudskih ptrava i sloboda Crne Gore za anti-diskriminaciju.

 

Podsjećam da ovogodišnji edukativni ciklus obuhvata predstavnike/ce Centara za socijalni rad.

 

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?