Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni direktor Svjetske trgovinske organizacije, Roberto Azavedo, se 6. marta u znak dobrodošlice sastao sa polaznicima programa Young Professionals Programme za 2017. godinu

Objavljeno: 14.03.2017. 20:03 Autor: Ministarstvo ekonomije
Young Professionals Programme u okviru Svjetske trgovinske organizacije (STO) pokrenut je 2016. godine, kao vid tehničke pomoći zemljama koje nemaju predstavnike u Sekretarijatu STO. Prva grupa od 5 polaznika je počela sa radom januara 2017. godine.

Generalni direktor, g-din Azavedo, je na sastanku istakao da je program korak koji će omogućiti polaznicima da se upoznaju sa radom ove organizacije, da doprinesu radu Sekretarijata STO. Takođe, ohrabrio je polaznike da razvijaju svoja znanja i vještine tokom 12 mjeseci, koliko traje program, kako bi po povratku u svoje matične zemlje bili osposobljeni za implementaciju STO obaveza. 

U prvoj grupi mladih profesionalaca i Crna Gora, jedna od najmlađih STO članica, ima svog predstavnika. Predstavnik Crne Gore je Danijela Gačevic, službenica Ministarstva ekonomije, koja radi na poslovima međunarodne trgovinske saradnje. 

Sastanku su prisustvovali i stalni predstavnici Misija pri STO-u.

Detaljnije informacije o pomenutom događaju možete naći na linku.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?