Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izdavanje podataka iz prekršajne evidencije za fizička lica

Objavljeno: 04.09.2017. 21:41 Autor: Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava
Sadržaj:

Podnesite elektronski zahtjev preko portala eUprava

Datoteke / prilozi nije moguće otvoriti u .png formatu

Podaci iz prekršajne evidencije za fizičko lice mogu se dati u skladu sa članom 53 Zakona o prekršajima ("Službeni list Crne Gore", br. 1/11, 6/11, 39/11 i 32/14):

- sudu, državnom tužilaštvu i ovlašćenim podnosiocima zahtjeva kad se radi o prekršajnom postupku protiv učinioca za koga se traže podaci, kao i organu starateljstva ili drugom nadležnom organu kad je to potrebno za vršenje poslova iz njihove nadležnosti,

- mogu se, na obrazložen zahtjev, dati i drugim državnim organima, privrednom društvu, drugom pravnom licu ili preduzetniku ako još traju pravne posljedice kazne ili zaštitne mjere i ako za to postoji opravdan interes zasnovan na zakonu,

- ako je odluka o prekršajnoj sankciji brisana, podaci o toj odluci ne mogu se dati nikome osim sudu, nadležnom tužilaštvu i ovlašćenom podnosiocu zahtjeva u vezi sa prekršajnim postupkom koji se vodi protiv lica čija je odluka brisana.

Podatke iz prekršajne evidencije može, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, koristiti organ nadležan za poslove policije.

Niko nema pravo da traži od građana da podnesu dokaz o svom kažnjavanju ili nekažnjavanju za prekršaje.

Građaninu se na njegov zahtjev mogu davati podaci o njegovom kažnjavanju ili nekažnjavanju za prekršaje, samo ako su mu potrebni za ostvarivanje njegovih prava u drugoj državi.

Za izdavanje uvjerenja potrebno je popuniti zahtjev za dostavljanje podataka iz prekršajne evidencije za fizičko lice koje možete preuzeti ovdje

Pored navedenog, potrebna je kopija lične karte ili pasoša i u skladu sa Zakonom o administrativnim taksama – tarifni broj 26, uplatiti iznos od 3,00€ eura na ime administrativne takse na račun Ministarstva pravde broj 832-3161233-91
Platite taksu elektronskim putem ePlaćanje (eplacanje.gov.me)

Instukcije za plaćanje iz inostranstva možete preuzeti Ovdje.

Zahtjev možete predati na arhivi Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju na adresi Bulevar Pera Ćetkovića br. 259 (tačnu lokaciju možete pronaći ovdje) i  putem pošte.

Rad sa strankama je od 10h do 13h.

Brojevi telefona za informacije su: +382 20 675 439, a broj faksa je: +382 20 675 865.


Podnesite elektronski zahtjev preko portala eUprava

Datoteke / prilozi nije moguće otvoriti u .png formatu


Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz kaznene i prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave

Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?