Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Otvorena rekonstruisana Klinika za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore

Objavljeno: 11.09.2017. 22:42 Autor: Ministarstvo zdravlja / Služba za odnose s javnošću
Rekonstruisani Centar za kardiohirurgiju Kliničkog centra Crne Gore danas je svečano otvoren. Rekonstrukcija vrijedna oko 80.000,00 eura realizovana je iz donacija i iz sopstvenih sredstava KCCG.
Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović pohvalio je menadžment KCCG za uložene napore prilikom renoviranja i rekonstrukcija klinika i istakao opredijeljenost Ministarstva za jačanje kako tehničko-tehnoloških tako i kadrovskih potencijala u zdravstvenom sistemu Crne Gore.
“Današnji dan pokazuje da smo odradili jedan dio posla ulažući sredstva u rekonstrukciju i opremanje ove savremene Kardiohirurgije. Napomenuću samo da je to jedan dio zajedničkih aktivnosti Ministarstva zdravlja i svih zdravstvenih ustanova. Takođe želim da podsjetim da smo kao Vlada Crne Gore opredijelili 11,8 miliona eura za nabavku savremene medicinske opreme za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori” kazao je ministar Hrapović.
Dodao je i da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećenja jačanju organizacionih sposobnosti, kako u Kliničkom centru, tako i u svim ostalim zdravstvenim jedinicama u zemlji.
Direktorka KCCG Zorica Kovačević zahvalila se na podršci Vladi Crne Gore, Ministarstvu zdravlja, Fondu za zdravstveno osiguranje Crne Gore i brojnim donatorima.
“Sigurna da mogu da pošaljem poruku građanima Crne Gore da će se ovdje, kao i do sada, obavljati vrlo složene operacije na srcu i da ovdje rade izuzetno posvećeni ljudi, spremni u skladu sa standardima i normativima da pruže najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu vezano”, kazala je Kovačević.
Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović rekao je da su u Centru urađeni novi podovi, renovirani toaleti, izvršena zamjena svih bolesničkih kreveta, kako u Centru za kardiohirurgiju tako i u Centru za kardiologiju i zanovljen inventor.
“Sa novim monitoringom Intenzivna jedinica će biti opremljena najsavremenijom opremom kakvu imaju svjetski kardiohirurški centri. U Centru se godišnje operiše 400 pacijenata, ove godine urađeno je 238 operacija, lista čekanja je najmanja u regionu i na njoj se nalazi 77 pacijenata, a na hitnoj 48”, kazao je dr Bulatović uz obećanje da će se ubrzo renovirati i Konorarna jedinica Centra za kardiologiju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?