Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворена реконструисана Клиника за кардиохирургију Клиничког центра Црне Горе

Реконструисани Центар за кардиохирургију Клиничког центра Црне Горе данас је свечано отворен. Реконструкција вриједна око 80.000,00 еура реализована је из донација и из сопствених средстава КЦЦГ.
Министар здравља, др Кенан Храповић похвалио је менаџмент КЦЦГ за уложене напоре приликом реновирања и реконструкција клиника и истакао опредијељеност Министарства за јачање како техничко-технолошких тако и кадровских потенцијала у здравственом систему Црне Горе.
“Данашњи дан показује да смо одрадили један дио посла улажући средства у реконструкцију и опремање ове савремене Кардиохирургије. Напоменућу само да је то један дио заједничких активности Министарства здравља и свих здравствених установа. Такође желим да подсјетим да смо као Влада Црне Горе опредијелили 11,8 милиона еура за набавку савремене медицинске опреме за све здравствене установе у Црној Гори” казао је министар Храповић.
Додао је и да ће у наредном периоду посебна пажња бити посвећења јачању организационих способности, како у Клиничком центру, тако и у свим осталим здравственим јединицама у земљи.
Директорка КЦЦГ Зорица Ковачевић захвалила се на подршци Влади Црне Горе, Министарству здравља, Фонду за здравствено осигурање Црне Горе и бројним донаторима.
“Сигурна да могу да пошаљем поруку грађанима Црне Горе да ће се овдје, као и до сада, обављати врло сложене операције на срцу и да овдје раде изузетно посвећени људи, спремни у складу са стандардима и нормативима да пруже најквалитетнију здравствену заштиту везано”, казала је Ковачевић.
Директор Клинике за болести срца др Небојша Булатовић рекао је да су у Центру урађени нови подови, реновирани тоалети, извршена замјена свих болесничких кревета, како у Центру за кардиохирургију тако и у Центру за кардиологију и зановљен инвентор.
“Са новим мониторингом Интензивна јединица ће бити опремљена најсавременијом опремом какву имају свјетски кардиохируршки центри. У Центру се годишње оперише 400 пацијената, ове године урађено је 238 операција, листа чекања је најмања у региону и на њој се налази 77 пацијената, а на хитној 48”, казао је др Булатовић уз обећање да ће се убрзо реновирати и Конорарна јединица Центра за кардиологију.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?