Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Objavljeno: 15.01.2018. 21:01 Autor: PR služba
Ministarstvo zdravlja izdalo je Uvjerenje kojim se potvrđuje da je Skupština Ljekarske komore Crne Gore birala dr Aleksandra Mugošu za predsjednika Ljekarske komore. Predsjednik Skupštine Ljekarske komore, dr Nebojša Sekulić, podnio je Zahtjev 11.01.2018. godine za izdavanje Uvjerenja za upis dr Aleksandra Mugoše u Centralni registar privrednih subjekata.

Kroz priložene dokaze utvrđeno je da je Skupština Ljekarske komore postupila po nalogu iz Rješenja Ministarstva zdravlja od 14.03.2017.godine, kada je Upravnim nadzorom konstatovano da predsjednik i podpredsjednik ove strukovne organizacije nijesu izabrani u skladu sa Statutom Ljekarske komore, na sjednici održanoj 31.01.2017. godine.

Sve ovo potvrđuje da su nepravilnosti u prethodnom izbornom procesu mogle biti otklonjene i mnogo ranije, na šta je Ministarstvo zdravlja ukazivalo više puta članovima Ljekarske komore, a od strane istih bilo prozivano za opstrukcije.

S obzirom da su na ovaj način stvoreni uslovi za nesmetano funkcionisanje Ljekarske komore, Ministarstvo zdravlja shodno članu 180b Zakona o zdravstvenoj zaštiti uputilo je obavještenje direktorima svih zdravstvenih ustanova da Zahtjeve za izdavanje licence za rad ljekari podnose Ljekarskoj komori.

Ministarstvo zdravlja, kao i do sada, izražava spremnost za punu saradnju i partnerski odnos sa Ljekarskom komorom Crne Gore, u interesu što boljeg funkcionisanja zdravstvenog sistema i položaja zdravstvenih radnika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?