Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na redovnom sastanku sa rukovodiocima inspekcijskih organa: Rezultati naplate budžetskih prihoda iznad plana, riješiti problem ilegalnih taksista

Objavljeno: 20.04.2018. 18:49 Autor: Služba za odnose s javnošću

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Video: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa čelnicima inspekcijskih službi - kadrovi

Foto: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa čelnicima inspekcijskih službi (23,3 MB)

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na redovnoj koordinaciji sa inspekcijskim organima da se prihodi budžeta iz ovih izvora realizuju od početka godine iznad plana i iznad prošlogodišnjih rezultata, te da su ukupni ekonomski rezultati dobri i da je sa nivoa Vlade u velikoj mjeri odgovoreno na izazove povećanja budžetskih prihoda.

Poreska uprava je prezentirala rezultate prema kojima je u martu 2018. prihodovano 107.616.690,35 eura, 11.473.806,35 eura više od planiranog odnosno 15.580.506,94 eura više nego u martu 2017. godine. Ukupno je u I kvartalu 2018. Poreska uprava prihodovala 233.422.935,62 eura, oko 15 miliona iznad plana odnosno 27 miliona više nego u I kvartalu 2017.

Uprava carina je u I kvartalu 2018. ostvarila ukupnu naplatu od 142,6 miliona eura, 10,3 miliona odnosno 7,86 odsto više nego u I kvartalu 2017.

Na sastanku je ukazano na potrebu sagledavanja evidentiranog rasta prihoda za 2018. u odnosu na činjenicu da se ove godine obračunava uvećana stopa poreza na dodatu vrijednost.
Uprava za inspekcijske polove je sačinila Dinamički plan angažovanja svih inspekcija sa posebnim fokusom u oblasti tržišta rada.

Naloženo je održavanje sastanka rukovodstva Poreske uprave i drugih nadležnih organa kao i ostalih uključenih strana sa predstavnicima Strukovnog sindikata taksista Crne Gore pri Uniji slobodnih sindikata Crne Gore, na temu rješavanja problema ilegalnih taksista.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Novo Radović, direktori Poreske uprave Miomir M. Mugoša, Uprave carina Vladan Joković i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, sa saradnicima.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE   

    

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?