Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на редовном састанку са руководиоцима инспекцијских органа: Резултати наплате буџетских прихода изнад плана, ријешити проблем илегалних таксиста

Објављено: 20.04.2018. 18:49 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са челницима инспекцијских служби - кадрови

Фото: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са челницима инспекцијских служби (23,3 МБ)

Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас на редовној координацији са инспекцијским органима да се приходи буџета из ових извора реализују од почетка године изнад плана и изнад прошлогодишњих резултата, те да су укупни економски резултати добри и да је са нивоа Владе у великој мјери одговорено на изазове повећања буџетских прихода.

Пореска управа је презентирала резултате према којима је у марту 2018. приходовано 107.616.690,35 еура, 11.473.806,35 еура више од планираног односно 15.580.506,94 еура више него у марту 2017. године. Укупно је у И кварталу 2018. Пореска управа приходовала 233.422.935,62 еура, око 15 милиона изнад плана односно 27 милиона више него у И кварталу 2017.

Управа царина је у И кварталу 2018. остварила укупну наплату од 142,6 милиона еура, 10,3 милиона односно 7,86 одсто више него у И кварталу 2017.

На састанку је указано на потребу сагледавања евидентираног раста прихода за 2018. у односу на чињеницу да се ове године обрачунава увећана стопа пореза на додату вриједност.
Управа за инспекцијске полове је сачинила Динамички план ангажовања свих инспекција са посебним фокусом у области тржишта рада.

Наложено је одржавање састанка руководства Пореске управе и других надлежних органа као и осталих укључених страна са представницима Струковног синдиката таксиста Црне Горе при Унији слободних синдиката Црне Горе, на тему рјешавања проблема илегалних таксиста.

Састанку су присуствовали потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић, потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин, министарка економије Драгица Секулић, генерални директор Директората за порески и царински систем у Министарству финансија Ново Радовић, директори Пореске управе Миомир М. Мугоша, Управе царина Владан Јоковић и Управе за инспекцијске послове Алија Кошута, са сарадницима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ   

    

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?