Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković – odgovori na pitanja novinara: Bilbordi u Budvi su falsifikovanje istorije, EK i ne razmišlja o balansu…

Objavljeno: 25.04.2018. 20:59 Autor: Služba za odnose s javnošću
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas nakon Premijerskog sata da, u vezi sa bilbordima postavljenim u Budvi, Vlada neće dopustiti prekrajanje istorije.

„Već se Vlada preko Ministarstva kulture odredila prema tome. To je falsifikovanje istorije, to je neodgovoran odnos budvanskih vlasti. Crna Gora i građani Budve vide kakvu imaju vlast. Mi nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije. Odgovorićemo na taj atak na našu državu i na njenu istoriju svojim stavom, a u nekoj sljedećoj fazi možda i pokretanjem nekog odgovarajućeg postupka“ – rekao je predsjednik Vlade odgovarajući na pitanja novinara nakon Premijerskog sata.



Na pitanje novinara da prokomentariše pohvalne ocjene najviših zvaničnika Evropske unije o evropskim integracijama naše zemlje sa jedne strane i zahtjev četiriju nevladinih organizacija za aktiviranjem klauzula sa druge, kao i da odgovori da li je možda na sastancima sa evropskim zvaničnicima bilo riječi o aktiviranju klauzule balansa, premijer Marković je rekao da na to niko nije ni pomislio.

„Kakva klauzula balansa? Niko to nije pominjao, niko o tome nije pomišljao, niko o tome nije razmišljao. Vidjeli ste da je Izvještaj pozitivan. Niko u Evropskoj komisiji, od [komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana, od visoke predstavnice Federike Mogerini, juče od predsjednika Evropskog savjeta Donalda Tuska… To im nije ni u podsvijesti. To je samo u podsvijesti nekim ljudima ovdje koji žele iz različitih razloga da pokažu da je ova vlast nedorasla ustavnim obavezama“ – rekao je Premijer dodajući da je ova vlast je postigla najbolje rezultate na polju javnih finansija, ekonomskog rasta i evropskih integracija.



Upitan da prokomentariše činjenicu da je u Izvještaju Evropske komisije konstatovano da nema napretka u politici prema medijima kao i jučerašnje kvalifikacije izrečene na sjednici Savjeta Radija i Televizije Crne Gore predsjednik Vlade je rekao da Vlada ispunjava svoje obaveze prema RTCG, da je usvojen Ugovor Vlade i RTCG kojim se za rad javnog servisa izdvaja 40 miliona eura u naredne tri godine, te da stoga Vlada u potpunosti ispunjava svoje obaveze.

Premijer je rekao da neće da komentariše pitanja rada Savjeta Radija i Televizije Crne Gore
„Vlada se neće baviti načinom rada Savjeta, temama koje su na Savjetu i pristupom članova Savjeta. Vlada odgovorno ispunjava svoje obaveze i daje puni doprinos da medijska scena u budućnosti bude bolja nego što je danas“ – rekao je predsjednik Vlade.



Odgovarajući na pitanje novinara da li će Vlada pomoći rekonstukciju Sportskog centra Morača kako bi KK Budućnost VOLI mogao da igra utakmice Eurolige u Podgorici, premijer je rekao da Vlada za to neće žaliti sredstava.

„Nema dileme, Vlada će uraditi sve što je do nje da SC Morača ispuni uslove za odigravanje utamkmica Eurolige u Podgorici. To je potreba, to je cilj, to je opravdano. Nećemo žaliti sredstva za to da najbolje evropske ekipe, njih 16, igraju u 'Morači', da najbolji svjetski igači budu dosutpni našim ljudima ne samo po sportskom rezultatu nego i po vrijednostima koje oni pronose širom kontinenta“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.



SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE




Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?