Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић – одговори на питања новинара: Билборди у Будви су фалсификовање историје, ЕК и не размишља о балансу…

Објављено: 25.04.2018. 20:59 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас након Премијерског сата да, у вези са билбордима постављеним у Будви, Влада неће допустити прекрајање историје.

„Већ се Влада преко Министарства културе одредила према томе. То је фалсификовање историје, то је неодговоран однос будванских власти. Црна Гора и грађани Будве виде какву имају власт. Ми нећемо дозволити фалсификовање историје. Одговорићемо на тај атак на нашу државу и на њену историју својим ставом, а у некој сљедећој фази можда и покретањем неког одговарајућег поступка“ – рекао је предсједник Владе одговарајући на питања новинара након Премијерског сата.



На питање новинара да прокоментарише похвалне оцјене највиших званичника Европске уније о европским интеграцијама наше земље са једне стране и захтјев четирију невладиних организација за активирањем клаузула са друге, као и да одговори да ли је можда на састанцима са европским званичницима било ријечи о активирању клаузуле баланса, премијер Марковић је рекао да на то нико није ни помислио.

„Каква клаузула баланса? Нико то није помињао, нико о томе није помишљао, нико о томе није размишљао. Видјели сте да је Извјештај позитиван. Нико у Европској комисији, од [комесара за проширење и сусједску политику Јоханеса Хана, од високе представнице Федерике Могерини, јуче од предсједника Европског савјета Доналда Туска… То им није ни у подсвијести. То је само у подсвијести неким људима овдје који желе из различитих разлога да покажу да је ова власт недорасла уставним обавезама“ – рекао је Премијер додајући да је ова власт је постигла најбоље резултате на пољу јавних финансија, економског раста и европских интеграција.



Упитан да прокоментарише чињеницу да је у Извјештају Европске комисије констатовано да нема напретка у политици према медијима као и јучерашње квалификације изречене на сједници Савјета Радија и Телевизије Црне Горе предсједник Владе је рекао да Влада испуњава своје обавезе према РТЦГ, да је усвојен Уговор Владе и РТЦГ којим се за рад јавног сервиса издваја 40 милиона еура у наредне три године, те да стога Влада у потпуности испуњава своје обавезе.

Премијер је рекао да неће да коментарише питања рада Савјета Радија и Телевизије Црне Горе
„Влада се неће бавити начином рада Савјета, темама које су на Савјету и приступом чланова Савјета. Влада одговорно испуњава своје обавезе и даје пуни допринос да медијска сцена у будућности буде боља него што је данас“ – рекао је предсједник Владе.



Одговарајући на питање новинара да ли ће Влада помоћи реконстукцију Спортског центра Морача како би КК Будућност ВОЛИ могао да игра утакмице Еуролиге у Подгорици, премијер је рекао да Влада за то неће жалити средстава.

„Нема дилеме, Влада ће урадити све што је до ње да СЦ Морача испуни услове за одигравање утамкмица Еуролиге у Подгорици. То је потреба, то је циљ, то је оправдано. Нећемо жалити средства за то да најбоље европске екипе, њих 16, играју у 'Морачи', да најбољи свјетски игачи буду досутпни нашим људима не само по спортском резултату него и по вриједностима које они проносе широм континента“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?