Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Pribilović: Po prvi put se zakonom uređuje institucija Predsjednika Crne Gore

Objavljeno: 26.04.2018. 21:53 Autor: Služba za odnose s javnošću
Služba za odnose s javnošcu Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore, kojim se prvi put uređuje institucija Predsjednika i njegova prava za vrijeme obavljanja funkcije, kao prava i dužnosti po prestanku iste.

U izjavi za javnost nakon sjednice, ministarka javne uprave Suzana Pribilović saopštila je da imajući u vidu ostvareni puni međunarodni subjektivitet od obnavljanja državnosti 2006. godine ukazala se potreba normativnog uređenja pitanja koja se odnose na obavljanje funkcije Predsjednika Crne Gore, te se u tom smislu po prvi put zakonom uređuje institucija Predsjednika Crne Gore.

„Imajući u vidu ostvareni puni međunarodni subjektivitet od obnavljanja državnosti 2006. godine, poštovanje i vrednovanje države i njenih institucija ukazala se potreba normativnog uređenja pitanja koje se odnose na uslove za obavljanje funkcije Predsjednika Crne Gore, kao i prava Predsjednika po prestanku funkcije u skladu sa pozitivnim uporednim praksama.

 U tom smislu po prvi put se zakonom uređuje institucija Predsjednika Crne Gore, utvrđuju njegova prava za vrijeme obavljanja funkcije, uređuje način obezbjeđivanja materijalnih i drugih uslova za obavljanje funkcije kao i organizacije i rad službe koja pruža stručnu i tehničku pomoć u radu Predsjednika“- poručila je ministarka Pribilović.

Ona je naglasila da se ovim zakonom uređuje i način obezbjeđivanja materijalnih i drugih uslova za obavljanje funkcije Predsjednika Crne Gore, kao i prava Predsjednika po prestanku funkcije, te način organizacije službe Predsjednika i druga pitanja od značaja za obavljanje funkcije Predsjednika.
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU 


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?