Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Прибиловић: По први пут се законом уређује институција Предсједника Црне Горе

Објављено: 26.04.2018. 21:53 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Služba za odnose s javnošcu Влада је на данашњој сједници усвојила Предлог закона о Предсједнику Црне Горе, којим се први пут уређује институција Предсједника и његова права за вријеме обављања функције, као права и дужности по престанку исте.

У изјави за јавност након сједнице, министарка јавне управе Сузана Прибиловић саопштила је да имајући у виду остварени пуни међународни субјективитет од обнављања државности 2006. године указала се потреба нормативног уређења питања која се односе на обављање функције Предсједника Црне Горе, те се у том смислу по први пут законом уређује институција Предсједника Црне Горе.

„Имајући у виду остварени пуни међународни субјективитет од обнављања државности 2006. године, поштовање и вредновање државе и њених институција указала се потреба нормативног уређења питања које се односе на услове за обављање функције Предсједника Црне Горе, као и права Предсједника по престанку функције у складу са позитивним упоредним праксама.

 У том смислу по први пут се законом уређује институција Предсједника Црне Горе, утврђују његова права за вријеме обављања функције, уређује начин обезбјеђивања материјалних и других услова за обављање функције као и организације и рад службе која пружа стручну и техничку помоћ у раду Предсједника“- поручила је министарка Прибиловић.

Она је нагласила да се овим законом уређује и начин обезбјеђивања материјалних и других услова за обављање функције Предсједника Црне Горе, као и права Предсједника по престанку функције, те начин организације службе Предсједника и друга питања од значаја за обављање функције Предсједника.
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ 


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?