Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Hrapović: Stanje u bolnici Meljine zahtijeva hitno rješavanje problema i u narednim danima definisaćemo konkretne predloge mjera

Objavljeno: 27.07.2018. 19:38 Autor: Ministarstvo zdravlja
Na juče održanoj sjednici, Vlada Crne Gore je razmotrila aktuelnu situaciju u Opštoj bolnici Meljine. 

Složili smo se da je neupitna potreba postojanja i normalnog funkcionisanja ove ustanove u zdravstvenom sistemu. Obezbjeđivanje dostupne i kontinuirane zdravstvene zaštite građanima opštine Herceg Novi, kao i turistima koji borave u ovom dijelu Crne Gore, predstavlja javni interes u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite koji moramo zaštiti.

Viševjekovna tradicija pružanja zdravstvenih usluga na hercegnovskom području još jedna je potvrda da je bolnica Meljine postala neraskidivi dio života njegovih žitelja i neizostavna karika u daljem razvoju opštine. U svojoj bogatoj istoriji rada suočavala se sa brojnim teškoćama i uprkos svemu opstajala.

Danas su pred njom problemi koji ugrožavaju njeno funkcionisanje, a koji su posledica nepoštovanja ugovorenih obaveza od strane vlasnika bolnice, prvenstveno prema zaposlenima u ovoj ustanovi, a onda i građanima Herceg Novog.

Zaposleni koji profesionalno obavljaju svoju dužnost i njeguju stečeni ugled bolnice već četiri mjeseca ne primaju zarade, a ipak dosljedno ostaju na kursu kvalitetnog rada. Neuplaćeni porezi i doprinosi, te nagomilani dugovi prema dobavljačima, do sada nijesu bili prepreka da svaki građanin i putnik namjernik u Herceg Novom dobije zdravstvenu uslugu u bolnici Meljine.

Nažalost, nemar vlasnika i samo deklarativna podrška Opštine Herceg Novi opstanku bolnice naslućuje lošu sudbinu ove ustanove, čime se ozbiljno ugrožava javni interes u oblasti pružanja zdravstvene zaštite.
Stoga Vlada ima jasan stav da ozbiljnost situacije i finansijsko stanje u kojem se nalazi bolnica zahtijeva hitno rješavanje problema i u narednim danima definisaćemo konkretne predloge mjera.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?