Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković: Konstituisanjem ZAVNO-a ojačani su vjekovni i postavljeni savremeni temelji crnogorske državnosti

Objavljeno: 15.11.2018. 16:01 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je SUBNOR-u 75 godina zasijedanja ZAVNO-a za Crnu Goru i Boku, te 70 godina od osnivanja SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

Premijer je izrazio uvjerenje da državni uspjesi na planu obnove nezavisnosti, s početka ovog vijeka, upravo opravdavaju naše slobodarsko i antifašističko nasljeđe, kao i da su konstituisanjem ZAVNO-a ojačani vjekovni i postavljeni savremeni temelji crnogorske državnosti.

„Uvjeren sam da su državni uspjesi na planu obnove nezavisnosti, s početka ovog vijeka, opravdali naše slobodarsko i antifašističko nasljeđe, na čijim smo tekovinama izgradili demokratsku i evroatlantsku Crnu Goru, i vratili je na mjesto koje joj civilizacijski pripada.“- poručio je premijer Marković i dodao: „Kada se u Kolašinu 1943. godine ZAVNO konstituisalo kao najviše predstavničko i političko tijelo narodno-oslobodilačkog pokreta Crne Gore i Boke, ojačani su vjekovni i postavljeni savremeni temelji crnogorske državnosti. Upravo je taj antifašistički gen i u mnogim prelomnim godinama kasnije donosio prevagu u korist državotvornog i građanskog bića Crne Gore“.

Predsjednik Vlade je naglasio da je zajednička obaveza Crne Gore da pamti upravo ovakve datume i događaje, jer oni oslikavaju pobjedu ali i žrtvu koju je Crna Gora prinijela u borbi protiv fašizma.

„Stoga i ovom prilikom odajem počast svima koji su položili živote za slobodu svoje zemlje, uz poštovanje prema njihovim porodicama i potomcima“- rekao je predsjednik Vlade Duško Marković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?