Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: Конституисањем ЗАВНО-а ојачани су вјековни и постављени савремени темељи црногорске државности

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић честитао је СУБНОР-у 75 година засиједања ЗАВНО-а за Црну Гору и Боку, те 70 година од оснивања СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе.

Премијер је изразио увјерење да државни успјеси на плану обнове независности, с почетка овог вијека, управо оправдавају наше слободарско и антифашистичко насљеђе, као и да су конституисањем ЗАВНО-а ојачани вјековни и постављени савремени темељи црногорске државности.

„Увјерен сам да су државни успјеси на плану обнове независности, с почетка овог вијека, оправдали наше слободарско и антифашистичко насљеђе, на чијим смо тековинама изградили демократску и евроатлантску Црну Гору, и вратили је на мјесто које јој цивилизацијски припада.“- поручио је премијер Марковић и додао: „Када се у Колашину 1943. године ЗАВНО конституисало као највише представничко и политичко тијело народно-ослободилачког покрета Црне Горе и Боке, ојачани су вјековни и постављени савремени темељи црногорске државности. Управо је тај антифашистички ген и у многим преломним годинама касније доносио превагу у корист државотворног и грађанског бића Црне Горе“.

Предсједник Владе је нагласио да је заједничка обавеза Црне Горе да памти управо овакве датуме и догађаје, јер они осликавају побједу али и жртву коју је Црна Гора принијела у борби против фашизма.

„Стога и овом приликом одајем почаст свима који су положили животе за слободу своје земље, уз поштовање према њиховим породицама и потомцима“- рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?