Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nuhodžić - Stefanović: Kriminalci nijesu i neće biti sigurni, ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji

Objavljeno: 17.06.2019. 20:40 Autor: MUP; Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
MUP
Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić i potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručili su danas u Beogradu da je saradnja crnogorske i srpske policije na suzbijanju organizovanog kriminala kontinuirana i kvalitetna i da kriminalci nijesu i neće biti sigurni, ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji.
Ministar Nuhodžić je pohvalio saradnju kriminalističkih policija, kao i zajedničkih operativnih timova, koja je rezultirala lociranjem lica koja se međunarodno potražuju, presijecanjem kanala krijumčarenja narkotika i rasvjetljavanjem teških krivičnih djela.

„Svjedoci smo da kriminalne grupe djeluju ne poznajući granice, ne samo u našem regionu, već i širom svijeta. Zato je naš najbolji odgovor otvorena, efikasna i iskrena saradnja koja jasno govori da kriminalci nijesu i neće biti sigurni ni u Srbiji ni u Crnoj Gori i da će se naše države snažno suprotstaviti i obračunati sa organizovanim kriminalom“, istakao je ministar Nuhodžić.

MUPNadalje, ministar je podsjetio da je prošle godine potpisan sporazum koji će stanovništvu u pograničnim opštinama Crne Gore i Srbije olakšati kretanje i prelaženje granice, u cilju rješavanja njihovih svakodnevnih potreba.

„Raduje me da je u završnoj fazi formiranje komisije koja se bavi ovom problematikom i da će vrlo brzo doći do implementacije ovog sporazuma“, rekao je Nuhodžić i dodao da je na sastanku dogovoreno da se razmotri mogućnost izgradnje zajedničkog graničnog prelaza u Boljarima, na auto-putu koji će biti značajna saobraćajnica između dvije države.

Ministar Nuhodžić se osvrnuo i na saradnju kroz zajedničke patrole tokom ljetnje turističke sezone i istakao da taj vid saradnje doprinosi povećanju sigurnosti turista iz Srbije koji dolaze i borave u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da je saradnja na polju borbe protiv organizovanog kriminala efikasna i da pripadnici kriminalističkih policija brzo razmjenjuju informacije koje su važne za otkrivanje krivičnih djela.

„Naš posao je zajednički. Imamo izuzetnu saradnju koja će se nastaviti i u budućnosti, jer hoćemo da kriminalci dobiju jasnu poruku da će policije izaći kao pobjednici u borbi protiv organizovanog kriminala“, istakao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, kriminalci dvije države blisko sarađuju u organizaciji trgovine narkoticima i izvršenja drugih krivičnih djela, što zahtijeva još bližu saradnju naših policija.

„Dobro je što policije Srbije i Crne Gore jako brzo i efikasno otkrivaju krivična djela, razmjenjuju informacije, pronalaze dokaze i trude se da kriminalce pošalju u zatvor. I prethodnih nekoliko dana smo blisko sarađivali na otkrivanju kriminalaca koji su izvršili najteža krivična djela na teritoriji i Srbije i Crne Gore i nastavićemo da razmjenjujemo sve podatke koji mogu da dovedu do procesuiranja i rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela“, istakao je Stefanović.

Govoreći o saradnji graničnih policija dvije zemlje, Stefanović je naveo da je sa kolegom Nuhodžićem razgovarao o proširenju kapaciteta graničnih prelaza, kako bi se građanima olakšao tranzit, ne samo tokom ljetnje sezone, već i tokom čitave godine.

MUP„Cilj nam je i da zaustavimo šverc narkotika, robe, kao i prelazak lica koja su iz kriminogenog miljea“, rekao je ministar Stefanović koji se zahvalio ministru Nuhodžiću i pripadnicima crnogorske policije na izuzetnoj saradnji.

Na poziv potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojše Stefanovića, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Mevludin Nuhodžić, prisustvovao je Svečanoj akademiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije Republike Srbije, koja je održana juče u Sava centru.


Ministarstvo unutrašnjih poslova

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?