Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izgradnja lidera u preduzimanju odgovornosti za dalje integracije romske zajednice

Objavljeno: 07.10.2019. 16:41 Autor: PR služba

mmpCrna Gora je u proteklih deset godina ostvarila napredak u oblasti inkluzivnog obrazovanja romske populacije, ali ostaje prisutan izazov o izgradnji lidera koji će nova znanja i vještine u daljim integracijama svoje zajednice znati dalje da izgrađuju.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovalo je edukaciju za mlade pripadnike/ice romske i egipćanske sa fokusom na stvaranje lidera u preduzimanju odgovornosti u daljim integracijama ove manjinske zajednice.

Cilj ove aktivnosti je da se formira grupa mladih lidera/ki obrazovanih za preuzimanje odgovornosti u daljim integracijama romske zajednice.Takođe, dogovoreno je da nakon svake obuke učesnici/e sami predlože određene ciljeve, dostižne za relativno kraći period, a predavači će im pripremiti izazove u vezi sa istim.

Ovakve radionice karakteriše individulni i rad u grupi u kojem se svaki učesnik/ica osposobljava za preuzimanja konkretnih obaveze. Sama grupa treba da se osposobi da prepozna aktuelnu situaciju romske i egipćanske populacije u Crnoj Gori, izazove i poteškoće, da traži rješenja. Polaznici/e treba da donesu ideju, svoje odluke i pravac djelovanja, dok ih predavači usmjeravaju, osposobljavaju, podučavaju i motivišu. Na ovoj radionici predavači su bili eksperti iz Makedonije, sa prethodnim iskustvom u Albaniji, Kosovu, Srbiji, Makedoniji i Turskoj.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?