Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović učestvuje na 40. Generalnoj konferenciji UNESCO

Objavljeno: 16.11.2019. 19:26 Autor: Ministarstvo kulture
40. Generalna konferencija UNESCO održaće se u Parizu od 12-27. novembra 2019. godine, a delegaciju Crne Gore predvodi ministar kulture i predsjednik Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Aleksandar Bogdanović.

Ministar Bogdanović će uzeti učešće u radu plenarne sesije 18. novembra, kao i narednog dana, 19. novembra, tokom sastanka ministara kulture.

Generalna konferencija UNESCO organizuje se svake druge godine i na njoj se utvrđuju politike i osnovni pravci rada Organizacije za naredne dvije godine, razmatraju se i usvajaju dvogodišnji programi i budžet, analiziraju se mehanizmi saradnje i uspostavljanja i poštovanja međunarodnih standarda, kao i druga važna pitanja i odluke iz nadležnosti Organizacije. 

Na Konferenciji učešće uzimaju predstavnici država članica, posmatrači iz država koje nijesu članice, kao i predstavnici međuvladinih i nevladinih organizacija.

Tokom 40. Generalne konferencije održaće se izbori za važna međuvladina tijela, u skladu sa redovnom procedurom Organizacije.

Cjelopkupan rad Konferencije će pratiti Stalna delegacija Crne Gore pri UNESCO, i to: stalni predstavnik/ambasador Ivan Ivanišević sa predstavnicima Stalne delegacije, dok će generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milica Nikolić, učestvuje u radu Konferencije od 14 - 19. novembra 2019. godine.

Ministarstvo kulture

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?