Obrazovanje

Predškolsko, osnovno, srednje, visoko obrazovanje, e-upis, inkuluzivno obrazovanje, #učidoma, priznavanje inostranih obrazovnih isprava.

Međunarodna saradnja

Evropske integracije, programiranje i implementacija EU fondova, IPA, jačanje saradnje sa međunarodnim partnerima.

Saradnja sa NVO

Konkursi za finansiranje nevladinih organizacija, pozivi za učešće nevladinih organizacija u radnim tijelima Ministarstva.

I zdravlje i znanje

Obrazovanje u vrijeme epidemije virusa COVID-19, mjere koje se odnose na vaspitno-obrazovne ustanove, #učidoma portal.

Školski kalendar

Početak nastavne godine, vrijeme organizovanja obrazovno-vaspitnog rada i klasifikacioni periodi u toku nastavne godine.

Aktuelnosti

vrtić
30.05.2023.

Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete vrši poslove uprave koji se odnose na: kreiranje, uspostavljanje i razoj obrazovno-vaspitnog sistema; uslove za osnivanje, rad i licenciranje ustanova u oblasti obrazovanja, organizaciju rada vaspitno-obrazovnih ustanova, priznavanje inostranih obrazovnih isprava o završenom osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju, donošenje, odobravanje obrazovnih programa za predškolsko, osnovno obrazovanje, srednje opšte obrazovanje, izdavanje udžbenika i udžbeničke literature, dodjeljivanje nagrade „Oktoih“, nagrada učenicima i nastavnicima iz fonda za kvalitet i talente i druge poslove koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete.

Saznajte više

Rukovodeći tim

Kontakt

Ministarstvo prosvjete

Vaka Đurovića b.b, 81000 Podgorica, Crna Gora

Mr Miomir Vojinović

Ministar prosvjete

Telefon:+382 020 410 183