Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Studijska posjeta delegacije institucija Republike Sjeverne Makedonije

Objavljeno: 03.12.2019. 12:20 Autor: SZZ
Delegacija službenika Sobranja Republike Sjeverne Makedonije, Sekretarijata za evropske poslove i Sekretarijata za zakonodavstvo te države je, u okviru studijske posjete institucijama Crne Gore koja je organizovana uz podršku Kancelarije Nacionalnog demokratskog instituta u Sjevernoj Makedoniji, 28. novembra 2019. godine posjetila Sekretarijat za zakonodavstvo.

Delegaciju su primili predstavnici Sekretarijata za zakonodavstvo – pomoćnice sekretarke Slavica Bajić i Radmila Šturanović i savjetnik Dragoljub Nikolić.

Svrha posjete bila je razmjena prakse i iskustava koji se tiču komunikacije i koordinacije procesa integracije u Evropsku uniju, uloge izvršne i zakonodavne vlasti u procesu usklađivanja zakonodavstva, kao i definisanja najboljeg pristupa za obezbjeđivanje jedinstvene metodologije izrade zakona.

S tim u vezi, teme razgovora odnosile su se na ulogu Sekretarijata za zakonodavstvo u pripremi zakona i drugih propisa i usklađivanju sa pravom Evropske unije, način rada i pružanje stručne pomoći u postupku pripreme zakona, drugih propisa i opštih akata u procesu usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa propisima Evropske unije i razmjenu iskustava u vezi sa ovim pitanjima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?